!
Известие
Collapse
No announcement yet.
1.6 боксер.. загрява
Collapse
X
-
Колега по този въпрос има доста писано из темите потърси го с търсачката това е доста срещан проблем. Аз имах сходния проблем температурата се лашкаше от 40 C /извънградско/ до 110 С/ в задръстванията/ и слушах разни спецялисти, че това било нормално ама не е, няма кола на която тепературата на двигатела да ходи нагоре на доло. Аз смених термостата а по-късно и термодатчика и сега колата загрява на 85-90 C и там си остава.УСПЕХAlfa Romeo 145 1.6 BOXER
sigpic
http://vbox7.com/play:884c5234
http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded
-
Лошото при боксера е,че може да са няколко нещадве са обяснени от колегите,третата е водна помпа,поне при мен беше тя
Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
Piaggio Liberty 05" 50cc 2T
Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex
Comment
-
Първоначално публикувано от d840 Покажи съобщениеколеги колата е 145 1.6 боксер и имам сериозни главоболия напоследък... в задръствания колата си качва 110 градуса и тръгва да влиза в 120-те!! иначе не променя работата на мотора и в момента в който се задвижи колата си падат градусите на 80 и се закрепят.... 1 приателче има същата та на неговата видях на перките отгоре някакви 2 клемички малки , с кабели закачени на тях... на мойта също ги има клемичките но кабелите ги няма върху тях... омотани са с изолирбанд и не са вклучени на тех.... дали е от там проблема ??? питах в няколко сервиза включително при бобо и се ми казват че боксерите си работели в по-големи градуси ... ма чак 110... помагайте моля да не си пре..а колицата
Да по големи значи около 100 в задръстванията лятото ма 110 няма как да ти кажа че са нормалниКабелите които са ти вързани един за друг са кабелите на резостата на перката и в момента първата ти степен върти силно като втора
А и съм имал коли с подобни проблеми както Мъри спомена и неговата беше така и процедурата започва с термостат и водна помпа което предполагам ти е обеснено ако си клиент на сервиза
Както и възстановяването на оригиналната схема на резостата е препоръчително
Успех
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Намерих тази стара тема и реших да пиша тук за да не отварям нова.Въпроса ми е към теб Бобо.Вариант ли е през лятото да се откачи резостата като се вържат двата кабела разбира се за да се получи по добро охлаждане следователно и по малко затормозяване на двигателя.
По принцип моята отива до 98гр. когато включва втората степен /дори и днес в тая жега във Варна/,но стрелката никога не минава 100 /след като смених датчика на радиатора който се беше прецакал/
Comment
-
Kolev не съм съгласен с теб!!!
При положение,че перката не изключва в тая жега и задръствания и само варира между 1ва и 2ра скорост не е ли по добре направо да включва на 2ра степен и да не се стига до режима на 98 градуса и така да се предпази двигателя?
Ако си прав все пак решение има:директен кабел от акумулатора с яко реле.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеТез италЯнци бе-е-е-е! Що са сложили първа степен изобщо!? Че и датчици разни, не боднали един ключ там да си го включиш когато решиш че моторът е застрашин ами.... .
Не мислите ли че конструкторът е преценил кога колко трябва да духа вентилаторът? Ако колата прегрява си има причина която трябва да се открие и отстрани. Всичко останало е неприемливо според мен. Да не говорим че има и климатик които участва в уравнението.
Да съм казал,че загрява стига си нормалните 98гр. и вкл. втората степен и след 20мин. каране нали знаеш като вдигнеш капака за какво нагряване на всичко става въпрос
п.п Не съм споменал нищо за ключ и ръчно включване,ако не си запознат за действието на електромагнитно реле виж тук http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A0%D0%B5%D0%BB%D0%B5
Comment
-
няма смисъл да се занимаваш, по-добре няма да го направиш. тая температура за двигателя си е нормална. вентилаторите се включват само когато си в задръстване или катериш баир. ако си с климатик пък, когато е пуснат - работят на 1-ва. а и е значително по-добре да тръгнат на ниска скорост и ако има нужда- да се пусне висока.точка
Comment
-
Колеги, схемата си е достатъчно добра и бе обосновано добре от всички, защо не трябва да се пипа.
Разбира се, всеки може да си изведе един ключ и да си пуска, каквото си иска с него.
Колата си е негова!
Има обаче случай, при който и при напълно изправна система, в задръствания и в жегите, мотора пак прегрява.Ядох го тоя насред Атина.Алфи има само една степен, но принципа е същия.Помпа, радиатор, термостат и останалото си бяха наред.
Накратко: Въздуховода се беше измъкнал от гнездото си и смучеше директно нагорещен въздух от радиатора и вентилатора.На практика топлината се въртеше вътре в коша, а само малка част излизаше извън него!
Поставих го на мастото му в гьола и нещата се оправиха.
Това дава и отчасти обяснение, защо при движение температурата пада.Просто мотора започва да засмуква по-свеж въздух!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеКолеги, схемата си е достатъчно добра и бе обосновано добре от всички, защо не трябва да се пипа.
Разбира се, всеки може да си изведе един ключ и да си пуска, каквото си иска с него.
Колата си е негова!
Има обаче случай, при който и при напълно изправна система, в задръствания и в жегите, мотора пак прегрява.Ядох го тоя насред Атина.Алфи има само една степен, но принципа е същия.Помпа, радиатор, термостат и останалото си бяха наред.
Накратко: Въздуховода се беше измъкнал от гнездото си и смучеше директно нагорещен въздух от радиатора и вентилатора.На практика топлината се въртеше вътре в коша, а само малка част излизаше извън него!
Поставих го на мастото му в гьола и нещата се оправиха.
Това дава и отчасти обяснение, защо при движение температурата пада.Просто мотора започва да засмуква по-свеж въздух!Според мен си влязъл в режим в който температурата на входящия въздух е била над максималната предполагаема за тази кола.
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
Comment